Copywrite Elena Gushchina lol2o taplink.cc/lol2o
| |

Matka Sukelluskouluttajaksi: Intohimo ja Päätös Viedä Sukellusura Seuraavalle Tasolle

Kirjoittanut: Elena Gushchina, oceanbreath.fi

Sukella Ammatiksesi: Matka PADI Sukelluskouluttajaksi PADI 5-Star Arctic Divers Dive Center:ssa

Oletko haaveillut sukelluskouluttajan urasta? Haluatko viettää suurimman osan vuodesta vedessä ja jakaa intohimosi sukelluksen maailmaan muiden kanssa? Sukelluskouluttajan ura tarjoaa monia mahdollisuuksia, mutta se vaatii myös omistautumista ja valmistautumista. Tässä blogiartikkelissa käsitellään, miten voit tulla PADI-sukelluskouluttajaksi ja mitä odottaa tästä ammatista.

Miksi haluat sukelluskouluttajaksi?

Sukelluskouluttajaksi ryhtyminen ei ole pelkkä ammatinvalinta – se on elämäntapa. Jos harkitset uraa sukelluskouluttajana, sinun tulee olla intohimoinen sukellusta kohtaan ja valmis omistamaan aikaa ja vaivaa tullaksesi päteväksi kouluttajaksi. Suurin osa sukelluskouluttajista tekee työtään intohimosta lajiin eikä niinkään rahan vuoksi.

Sukelluskouluttajan edut

Sukelluskouluttajana vietät enemmän aikaa vedessä vuodessa kuin useimmat ihmiset koko elämänsä aikana. Mutta ammatin edut ulottuvat paljon syvemmälle kuin vain veden alla vietetty aika. Tässä muutamia etuja:

 • Voit työskennellä missä tahansa maailmassa, missä on PADI-sukelluskeskus.
 • Voit hankkia edullista sukelluskalustoa ja tarvikkeita.
 • Sinulla on mahdollisuus kasvaa sekä sukeltajana että kouluttajana.
 • Liityt sukellusyhteisöön, joka tarjoaa tukea ja mentorointia.

Sukelluskouluttajan haasteet

Kuten kaikissa työpaikoissa, sukelluskouluttajan työssä on myös haasteita:

 • Fyysinen, henkinen ja emotionaalinen rasitus: Sukelluskouluttajana työskenteleminen vaatii kovaa työtä ja omistautumista.
 • Alkuvaiheen sijoitus: Ennen kuin voit edes hakea kouluttajakurssille, sinun on oltava Divemaster ja sinulla on oltava tietty määrä sukelluskokemusta.
 • Työmahdollisuudet: Työmahdollisuuksia voi olla rajoitetusti, etenkin jos asut alueella, jossa sukelluskulttuuri ei ole kovin vahva.

Sukelluskouluttajan kelpoisuusvaatimukset

Jos haluat tulla PADI-sukelluskouluttajaksi, sinun on täytettävä tiettyjä vaatimuksia:

 1. Oltava vähintään 18 vuotta.
 2. Omattava Divemaster-pätevyys (Open Water, Advanced Open Water, Rescue Diver, Emergency First Responder ja Divemaster-kurssi).
 3. Oltava vähintään 100 kirjattua sukellusta.
 4. Onnistuneesti suoritettava kouluttajakokeet (Instructor Examination).

Suositeltavaa on myös hankkia lisää sukellusosaamista erilaisten erikoiskurssien avulla.

Kuinka pitkään kouluttautuminen kestää?

Kouluttautumisen kesto riippuu resursseistasi ja kokemustasostasi. Voit suorittaa sukelluskouluttajakurssin muutamassa kuukaudessa tai parin vuoden aikana. On suositeltavaa vahvistaa taitojasi ja kokemustasi sukeltajana ennen kuin ryhdyt kouluttajaksi.

Kouluttajakurssi (IDC) kestää Suomessa muutaman päivän tai vähän yli viikon. Sen jälkeen suoritetaan kouluttajan kokeet. IDC tarjoaa mahdollisuuden oppia muiden kokeneiden sukellusammattilaisten ja vertaistesi kanssa. IE kestää kaksi päivää, mutta vaatii PADI examenatrin tuloa mm. Suomeen.

Kouluttajakurssin sisältö

IDC (Instructor Development Course) on kuin huipentuma sukelluskoulutuksellesi. Se yhdistää akateemisen oppimisen ja fyysisen harjoittelun. Ennen IDC-kurssin alkua PADI edellyttää verkkokurssin suorittamista valmistautuessasi lähiopetukseen.

IDC koostuu yleensä kahdesta osasta: avustavan eli Assistant Instruktorin kurssista ja täyden OWSI-sertifikaation suorittamisesta. Se keskittyy opettamaan sinulle tarvittavat taidot PADI-avoveden sukeltajille. Kurssin aikana harjoittelet taitojasi, opettamista ja saat myös markkinointiin, myyntiin ja riskienarviointiin liittyvää koulutusta.

Valitse sukelluskeskus

Kun innostus sukellusta kohtaan vie sinut kohti uusia haasteita ja tavoitteita, PADI IDC 5-Star Arctic Divers Dive Center -28611 on oikea paikka sinulle. Olemme täällä auttaaksemme sinua saavuttamaan unelmasi Assistant Instruktoriksi sekä sukelluskouluttajaksi tulemisesta.

Kouluttajan kokeet (IE)

Kouluttajakurssin suorittamisen jälkeen edessäsi ovat kouluttajan kokeet, eli Instructor Examination (IE). Tämä noin kaksipäiväinen koe varmistaa, että olet valmis edustamaan PADIa kouluttajana ja vastaanottamaan opetusvastuun. Kun olet suorittanut kaikki vaaditut vaiheet ja IDC-kurssin, sinun tulisi olla hyvin valmistautunut IE:n neljään osa-alueeseen.

IE:ssä on neljä itsenäistä osiota: kirjallinen tentti, luokkatunnin pitäminen, allastaitojen osuus ja avoveden taitojen osuus. Jokaisen osion läpäiseminen on välttämätöntä instruktoriksi pätevöitymiseksi, mutta voit yrittää uudelleen niitä osia, joissa et heti onnistu.

Vaikka koe yleisesti ottaen pidetään “helppona”, on joitakin osioita, jotka voivat olla hieman haastavampia. Tärkeintä kuitenkin on pitää mielessä, että IE:n tulisi olla juhlan arvoinen hetki, ja sinun tulisi olla valmis siirtymään eteenpäin sukellusurallasi.

Sukelluskouluttajana

Sukelluskouluttajaksi tuleminen vaatii paljon työtä, mutta palkinnot, jotka saavutat tämän matkan päätteeksi, ylittävät vaaditut ponnistelut moninkertaisesti. Kehität johtajuus- ja opetustaitoja, jotka ovat hyödyksi koko loppuelämäsi ajan. Koet päivittäin seikkailuja ja kokemuksia, jotka tavallinen ihminen kokee poikkeuksellisina. Seikkailu, tutkimus ja kasvu kuuluvat arkeesi, eikä matkasi ole vielä ohi.

Kun olet suorittanut IE-kokeen ja hankkinut kokemusta instruktorina toimimisesta, avautuu sinulle lukuisia mahdollisuuksia kehittyä sukellus-alalla. Voit suorittaa erikoiskurssien kouluttajapätevyyksiä, työskennellä ammattisukeltajana, kehittyä tekniikkasukelluksen kouluttajaksi tai siirtyä opettamaan itse kouluttajakursseja.

Miksi valita PADI Open Water Scuba Instructor (OWSI) Sukelluskouluttajakurssi PADI IDC 5-Tähden Arctic Divers Dive Center:lla?

 1. Kokeneet kouluttajat: Saat opetusta ja ohjausta kokeneilta ja päteviltä sukelluskouluttajilta, jotka auttavat sinua kehittymään parhaaksi mahdolliseksi opettajaksi.
 2. Joustavuus: Kurssi on suunniteltu siten, että voit opiskella omassa tahdissasi ja sovittaa koulutuksen aikataulun omaan aikatauluusi.
 3. Maailmanlaajuinen tunnustus: PADI-kurssit ovat maailmanlaajuisesti tunnustettuja, mikä avaa ovia sukelluksen opettajana työskentelemiseen missä päin maailmaa tahansa.
 4. ADDC:n sukelluskouluttajana avautuu ovi ADDC Kouluttaja-hubiin, jossa sukellusyhteisömme jakaa intohimoa ja tietoa. Tämä on paikka, missä voit saada vertaistukea, jakaa omia kokemuksiasi ja saada ohjausta. Kouluttaja-hubimme toimii työkaluna, joka tukee menestystä sukellusalalla ja yhteisönä, jossa voit hyödyntää laajaa verkostoamme löytääksesi inspiroivan ja merkityksellisen harjoittelupaikan sukelluksen maailmassa.
 5. ADDC tarjoaa kattavan valmistautumisen IDC IE-kokeeseen, ja tiimimme on valmiina auttamaan sinua matkallasi. Hyödy ADDC:n omasta laajasta kokemuksesta, ja voit olla varma, että olet parhaassa mahdollisessa valmistautumisasemassa.

Liity joukkoomme, ja yhdessä rakennamme elämyksellisen sukelluskouluttajan polun!

Become a PADI Diving Instructor in Helsinki Finland at PADI IDC 5-Star Arctic Divers Dive Center

Tule mukaan PADI OWSI Sukelluskouluttajakurssille ja anna intohimosi sukellusta kohtaan ohjata sinua kohti uusia ammatillisia mahdollisuuksia vedenalaisen maailman parissa! Tilaa kurssi nyt ja aloita matkasi kohti sukelluskouluttajan huippuosaamista.

Ilmoittautuminen AI ja OWSI kursseille

Jotta voit osallistua kouluttajakoulutukseen:

 1. Sinun on oltava PADI Divemaster tai Assistant Instructor, tai sinulla tulee olla vastaava ohjaajaluokitus toisesta koulutusjärjestöstä. Suosittelemme, että tutustut AI-kurssin sisältöön ja ilmoittaudut ensin tähän kurssiin. Voit ottaa meihin yhteyttä saadaksesi lisätietoja ja ilmoittautuaksesi AI-kurssille. Voit valita aloitatko IDC polkusi AI kurssilla vai IDC-kurssilla eli AI+OWSI. OWSI kurssin suoritettuasi osallistut sitten kouluttajatutkintoon Instructor Examination (IE), joka on viimeinen vaihe PADI-kouluttajatodistuksen saavuttamiseksi.
 2. AI-, OWSI- tai IDC- kurssien osalta ole yhteydessä meihin, ja sovi aikataulu meidän ja PADI Course Directorimme kanssa. Koulutus sisältää monipuolisia osa-alueita, mukaan lukien taitojen arvioinnit, demonstraatioharjoitukset, pelastusharjoitukset, teorialuennot, allasharjoitukset ja avovesiharjoitukset. Sinun tulee myös osoittaa taitosi sukellusteorian ja PADI:n kurssistandardien tenttimisessä.
 3. IDC-kurssin päätyttyä, sinun tulee suorittaa itsearviointi yhdessä kurssin Course Directorin kanssa. Tämä vaihe on ratkaiseva, koska PADI:n hyväksymä kouluttaja arvioi valmiutesi osallistua PADI Instructor Examinationiin.
 4. Kun onnistut suorittamaan Instructor Examinationin menestyksekkäästi, sinusta tulee pätevä PADI Open Water Scuba Instructor. Tämä merkitsee, että olet valmis opettamaan ja ohjaamaan monenlaisia sukelluskursseja PADI-ohjelmassa, aina aloittelijoista Divemastereihin asti.

Jos tämä houkuttelee sinua, älä epäröi ottaa yhteyttä ja käynnistää matkasi kohti haaveilemaasi sukelluskouluttajan uraa! Lisäksi voit tutustua Arctic Divers Dive Centerin Elenan inspiroivaan tarinaan PADI-blogissa, jossa hän kertoo omista kokemuksistaan IDC-kurssista ja IE-kokeestaan, sekä siitä, mikä auttoi häntä löytämään tasapainon IE-kokeisiin valmistautumisen aikana. Voit lukea hänen tarinansa täältä: Conquering the PADI Instructor Examination: One Diver’s Trials and Triumphs.

ADDC DIVE PRO HUB

ADDC DIVE PRO HUB – Tervetuloa Mukaan!

Kirjoittanut: Elena Gushchina, oceanbreath.fi

Samankaltaiset artikkelit

Vastaa