Yleiset viisi väärinkäsitystä sukellusmaailmassa

Ensinnäkin haluamme sanoa vilpittömät kiitokset kaikille, joiden ansiosta tärkeitä postauksia syntyy. Tiedämme, että tällaiset väärinkäsitykset voivat koskettaa monia, mutta vain harvat puhuvat ne ääneen. Se kuitenkin auttaa avaamaan tärkeitä asioita ammattilaisten näkökulmasta.

Mitä siis kuulemme usein?

1. En osaa uida. Pysyttelen vain lähellä rantaa, missä on matalaa.

2. Korviini alkaa sattua sukeltaessa. Siksi en voi tulla laitesukellukseen. Olen sukeltanut aiemmin vain maskilla ja snorkkelilla.

3. Haluan todella kokeilla tai oppia sukellusta, mutta pelkään kovasti.

4. En tarvitse Rescue Diver (turvasukeltaja) -kurssia. En halua/ on liian aikaista ottaa vastuuta muista.

5. EI KOSKAAN jään alle.

Katsotaanpa lyhyesti kutakin kohtaa.

1. Aloittaaksesi sukeltamisen, rannan lähellä uimisen perustaidot riittää. Mutta itse laitesukellus avaa uuden käsityksen vedestä ja auttaa voittamaan syvyyspelon, joten perusradalla vaaditun 200-300 metrin uinti ei ole enää vaikeaa. Sukelluskokeilussa vähimmäistaidot riittävät. Pääasia, että tunnet olosi mukavaksi vedessä.

2. Heti ensimmäisestä laitesukellustunnista alkaen, sukelluskokeilu mukaan lukien, sinut opetetaan tasaamaan paine oikein, jo ennen kuin tunnet kipua tai muuta epämukavuutta korvissasi. Harjoittelulla tämä taito muuttuu jopa automaattiseksi.

3. Saattaa olla yllättävää, että monesti nimenomaan sukeltaessa voit voittaa veden tai syvyyden pelon. Melkein 99 % oppilaista huomaa sukeltaessaan, ettei pelkoa sellaisenaan ole olemassakaan. Ja juuri sitä varten olemme me ammattilaiset täällä tukemassa teitä. Oman kokemuksemme kautta ja näkemällä teissä enemmän potentiaalia kuin ehkä te itse, autamme teitä todella ystävystymään veden kanssa.

4. Rescue Diver -kurssi keskittyy taitoihin käsitellä erilaisia ​​tilanteita vedessä. Monilla ihmisillä on sellainen käsitys, että kurssilla pyritään lisäämään vastuuta kanssasukeltajasta. Todellisuudessa saat taitoja kurssilla, joka opettaa toimimaan turvallisesti erilaisissa tilanteissa, jotka ovat aiheutuneet joko sukeltajista – itsestäsi tai muista – sekä olosuhteista. Kurssin suorittaneet kertovat Rescue Diver -kurssin olevan sukeltajan polun tärkein vaihe, joka antaa tietoa, kokemusta, luotettavuutta, ymmärrystä ja luottamusta omaa toimintaa kohtaan hätätilanteissa. Tämä puolestaan lisää rauhaa ja varmuutta ja tekee sukelluksista miellyttävämpiä.

5. Älä koskaan sano EI KOSKAAN. Sukeltaminen saa helposti rakastumaan lajiin, ja kuten harrastuksissa myös maan kamaralla, ennemmin tai myöhemmin koet tarpeen ja innostuksen rikkoa omia rajoja. Haluat laajentaa mahdollisuuksia, joita upeat vesialueet meille antavat. Ja Suomessa meillä on myös mahdollisuus nauttia todellisista jään alla olevista upeista luonnon taideteoksista puhtaassa ja kirkkaassa vedessä!

Jatketaanko näitä keskusteluja? Kirjoita meille, ja pyrimme vastaamaan kaikkiin kysymyksiisi.

Kokeneet sukeltajat, mitä muita väärinkäsityksiä tai ennakkoluuloja olette kohdanneet sukellusmaailmassa?

info@arcticdivers.fi

Whatsapp:

+358405174582 (A-P)

+358409628078 (Elena)

Muut yhteystiedot: https://arcticdivers.fi/contacts/

Samankaltaiset artikkelit

Vastaa